(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
FRANCOUZSKÉ BRAMBORY S TVAROHEM
Potřebné ingredience
1 kg brambor, 2 - 3 stroužky česneku, 20 g slunečnicový olej na pekáček, sůl, špetka muškatového květu, majoránka, 250 g měkkého nízkotučného tvarohu, 750 ml nízkotučného mléka, 2 vejce, 150 g sýra Eidam.
Postup přípravy
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. V mléce rozšleháme vejce a tvaroh, osolíme a přimícháme prolisovaný česnek, muškátový květ a majoránku. Kolečka brambor klademe ve vrstvách do olejem vymazaného pekáčku a každou vrstvu zalijeme částí tvarohové směsi. Povrch hojně posypeme strouhaným sýrem a pokrm zvolna zapékáme asi hodinu na 200 stupňů celsia do zlatova.
Příprava : brambory, sýr, tvaroh, vejce, mléko, česnek, olej, muškátový květ, majoránka...
Připravíme tekutou tvarohovou směs, brambory nakrájíme na plátky, sýr a česnek nastrouháme,....
..., plátky brambor vyložíme celou pečící mísu,...
...a zalijeme tvarohovou směsí, do které jsme zamíchali česnek...
..a nakonec posypeme strouhaným sýrem.
Pokud se povrch připaluje, ochráníme ho alobalem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé